Έκπληξη! Και βραστά και τηγανητά: Αυγά Σκωτσέζικα
Υλικά
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 χτυπημένο αυγό
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- Λίγο αλατοπίπερο
- Λίγο λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα αυγά για 5-6 λεπτά. Κατόπιν τα τοποθετούμε σ’ ένα μπωλ με παγωμένο νερό για 10-15 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν, τα καθαρίζουμε από το κέλυφος, προσεχτικά.
- Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο στη φριτέζα.
- Τοποθετούμε 3 μπωλ, ένα με το αλεύρι, ένα με το χτυπημένο αυγό και ένα με τη φρυγανιά (στην οποία ρίχνουμε το αλατοπίπερο).
- Παίρνουμε ένα-ένα αυγό και το περνάμε με αλεύρι, με το χτυπημένο αυγό και τέλος με τη φρυγανιά. Το ξαναπερνάμε στο χτυπημένο αυγό και στη φρυγανιά, για να θωρακιστεί καλύτερα η κρούστα.
- Βάζουμε προσεκτικά το αυγό στο καυτό λάδι όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Θα μας βοηθήσει κουτάλα ή σύρμα για φριτέζα, για να το ακουμπάμε προσεκτικά στο λάδι.
- Όταν αφαιρούμε τα αυγά, τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να “τραβήξει” το πολύ λάδι.