Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας 450 γρ
για την κρέμα
- 4 αυγά
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 2 γιαούρτια (400 γρ)
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο (140 γρ)
- 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (80 γρ)
- 2 κουταλάκια εσάνς πορτοκαλιού (προαιρετικά)
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη (320 γρ)
- 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού (320 γρ)
- 1 ποτήρι νερό (200 γρ)
- φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα κανονικό παραλληλόγραμμο πυρέξ και τοποθετούμε τα φύλλα σουρωμένα ένα – ένα. Τα αφήνουμε στην άκρη, ούτως ώστε να στεγνώσουν μέχρι να τελειώσουμε τα υπόλοιπα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά και βράζουμε για 10-12 λεπτά, απ’ όταν αρχίσει ο βρασμός. Αφήνουμε να κρυώσει.
Φτιάχνουμε την κρέμα. Μέσα σε ένα μπολ, βάζουμε το ζαχαρούχο και τα γιαούρτια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα (αυγοδάρτη). Προσθέτουμε τα αυγά και στην συνέχεια σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να είναι λείο και ομοιογενές. Αδειάζουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς c για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό, σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
*Το σιρόπι σοκολάτας που βλέπετε στην φωτογραφία είναι από το blog Τα λιλά της Λίλας. Εγώ το έβρασα 20 λεπτά μέχρι να πήξει και έγινε τέλειο, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!
Για το σιρόπι της Λίλας
Υλικά για 400 ml σιρόπι
- 1 κούπα κακάο σκόνη
- 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κούπα κρύο νερό
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το κακάο και βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει, προσέχοντας να μην κολλήσει.
Θέλει ανακάτεμα συνέχεια και υπομονή.