Υλικά
Υλικά για 28-30 κομμάτια:
- 1 λίτρο γάλα
- 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
- 150 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 180 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
- το ξύσμα ½ πορτοκαλιού
- 1 συσκευασία (450 γρ). φύλλο κρούστας για γλυκά
Για το σιρόπι:
- 300 γρ. ζάχαρη
- ½ λίτρο νερό
- Η φλούδα και ο χυμός ½ πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε την κρέμα ως εξής: χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε το κορν φλάουρ αραιωμένο με λίγο γάλα, το μισό σιμιγδάλι και το υπόλοιπο γάλα ζεσταμένο.
- Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτε το υπόλοιπο σιμιγδάλι, ενώ ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Στο τέλος ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
- Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 ορθογώνια κομμάτια.
- Τοποθετείτε δύο κομμάτια βουτυρωμένα το ένα πάνω στο άλλο και στη μία άκρη τους βάζετε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα.
- Τυλίγετε σε μικρό ρολό. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη κρέμα.
Ψήνετε τα γαλακτομπουρεκάκια στους 180° C 45΄μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους. - Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι 5’-6’ και τα δένετε καλά. Όταν κρυώσουν τα ρολά τα περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.