Εύκολη και πεντανόστιμη μπουγάτσα!
Υλικά:
1/2 κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά
200 γρ. φυτική μαργαρίνη ή 100 γρ. φυτική μαργαρίνη και 100 γρ. βούτυρο γάλακτος
1 λίτρο γάλα
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά ή 5 μικρά
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε το ταψί της κουζίνας και στρώνουμε τα φύλλα. Ανά δύο φύλλα ρίχνουμε κομμάτια βούτυρου.
Όταν τελειώσουν τα φύλλα, κτυπάμε μέσα σε ένα βαθύ μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά, ρίχνουμε τις βανίλιες και σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω στα φύλλα και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας και να πήξει η κρέμα.
Σερβίρουμε τη μπουγάτσα ζεστή ή χλιαρή πασπαλίζοντας την με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σημείωση:
Εναλλακτικά μπορούμε,αν θέλουμε, να σουρώσουμε ένα ένα τα φύλλα τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί, να τα ραντίσουμε με το λιωμένο βούτυρο και να τα ψήσουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια να ρίξουμε πάνω στα φύλλα το μείγμα αυγών και γάλακτος και να συνεχίσουμε το ψήσιμο για 25-30 περίπου λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της και να πήξει η κρέμα.
igastronomie.gr