Υλικά
- 250γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
- 450 γρ. κανταΐφι
- 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 700 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε ένα πιάτο βάζουμε μία χούφτα κανταΐφι. Το ανοίγουμε, βάζουμε λίγο καρύδι ανακατωμένο με κανέλα και το τυλίγουμε σε ρολό. Το τοποθετούμε σε ταψί.
- Συνεχίζουμε φτιάχνοντας ρολά και όταν τελειώσει το κανταΐφι, περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο όλα τα ρολά και ψήνουμε στους 150°C για 30′-35′.
- Αν χρειαστεί, ψήνουμε παραπάνω έως ότου ροδίσει.
- Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι για 5′-6′. Περιχύνουμε το κανταΐφι ζεστό με το σιρόπι είναι ζεστό για να γίνει τραγανό και μαλακό μαζί.