Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα.
Συστατικά
2 ½ πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
200 ml. γάλα φρέσκο
50 ml. κονιάκ ή λικέρ
Για την κρέμα βανίλιας
- 80 gr. κόρν φλάουρ
- 180 gr. ζάχαρη
- 1 φασόλι βανίλιας
- 2 κρόκους αβγών
- 850 ml. γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 150 ml. κρέμα γάλακτος
- Για την επικάλυψη
- 250 ml. κρέμα γάλακτος
- 300 gr. κουβερούρα ΙΟΝ
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- Τρούφα ΙΟΝ
Οδηγίες
1. Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε 1 φλιτζάνι από το γάλα, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τους κρόκους και το αλάτι.
2. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί ελαφρά, προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, τα σποράκια της βανίλιας και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η κρέμα.
3. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και την ομογενοποιούμε στην κρέμα βανίλιας.
5. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια-δύο βράσεις, περιχύνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
6. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
7. Η συναρμολόγηση : Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ.
8. Σε ένα μέτριο ταψί κάνουμε δύο στρώσεις από μπισκότα, τα οποία πρώτα βουτάμε για λίγο στο γάλα.
9. Από επάνω ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας και κάνουμε ακόμη μια στρώση με μπισκότα.
10. Περιχύνουμε με την ρευστή επικάλυψη σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί.
11. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τρούφα.
12. Tips: – Μπορούμε αν θέλουμε να χωρίσουμε την κρέμα βανίλιας σε δύο δόσεις και την μια να την κάνουμε σοκολατένια προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας κακάο ΙΟΝ, ανάμεσα από τις δύο κρέμες κάνουμε μια στρώση με μπισκότα.
Το διαβάσαμε στο ionsweets.gr