Από τις πιο αγαπημένες κλασικές συνταγές για γλυκιά τάρτα είναι ότι πρέπει για πρωινό ή απογευματινό καφέ. Κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα, που πάντα μας θυμίζει ωραίες στιγμές από το παρελθόν.
Μερίδες: 6-8, Χρόνος: 40 λ, Δυσκολία: Μέτρια
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. μαργαρίνη
- 300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας [μαρμελάδα φράουλα πανεύκολη]
- 2 αβγά
- 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη ζύμη της τάρτα ακολουθείτε τις βασικές οδηγίες εκτέλεσης συνταγής που θα [βρείτε εδώ].Οι ποσότητες των υλικών προαναφέρονται.
- Χωρίζετε τα 2/3 της ζύμης και πλάθετε μια μπάλα. Τη βάζετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα ή ταψί, διαμ. 28 εκ. και με τα δάκτυλά σας την ανοίγετε ομοιόμορφα στον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας [μπορείτε να την ανοίξετε και φύλλο και να τη τοποθετείσετε μετά στη ταρτιέρα].
- Απλώνετε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα, φροντίζοντας να την ισιώσετε με την ανάποδη ενός κουταλιού, έτσι ώστε να είναι ισοπαχής.
- Παίρνετε μικρά κομμάτια από την υπόλοιπη ζύμη και πλάθετε κορδονάκια. Τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω από τη μαρμελάδα, τοποθετώντας τα σταυρωτά, σχηματίζοντας μικρούς ρόμβους.
- Βάζετε τη πάστα φλόρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και το ψήνετε για 35΄περίπου μέχρι να χρυσίσει η ζύμη. Το βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει τη σερβίρετε.