Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό τιραμισού σε 10 λεπτά και απολαύστε το παρέα με την οικογένεια. Μια συνταγή, εύκολη, γρήγορη και πολύ λαχταριστή!
Υλικά
- 600 γρ κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε (ή κάποιο άλλο τυρί κρέμα)
- Μισό ποτήρι ρούμι, (ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας)
- 5 κουταλιές ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη)
- 200 ml δυνατού καφέ (κατά προτίμηση espresso ή κάποιον στιγμιαίο)
- 175 – 200 γρ. (2 πακέτα περίπου) μπισκότα σαβαγιάρ
- 25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
- 2 κουταλιές σκόνη κακάο
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε τον καφέ και τον βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσει
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τυρί, το ποτό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα
- Παίρνουμε τα μπισκότα και τα βουτάμε το καθένα για 1-2 δευτερόλεπτα στον καφέ, ώστε να μείνουν τραγανά
- Στρώνουμε μία στρώση με μπισκότα, σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε την μισή κρέμα
- Απλώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα νοτισμένα σε καφέ, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και απλώνουμε τη σκόνη κακάο πάνω από την κρέμα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα και όταν πήξει πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.