Υλικά
- 250 γρ. παντζάρια χωρίς φύλλα, βρασμένα και καθαρισμένα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδι, χοντροκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- λίγο αλάτι
- 125 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Τρίβετε τα παντζάρια σε χοντρό τρίφτη και τα ρίχνετε σε σουρωτήρι. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο να στραγγίσουν καλά.
- Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο και κατόπιν προσθέτετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, λίγο λάδι και λίγο αλάτι.
- Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα παντζάρια με το μαϊντανό, τα καρύδια και το μείγμα γιαουρτιού.
- Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε.