Yλικά:
- 150 γρ. αλεύρι μαλακό
- 100 γρ. αλεύρι για ψωμί
- 1/4 κύβο της μαγιάς – 12.5 γρ
- 2 πιπεριές
- 3 ντομάτες
- 60 γρ μαλακό τυρί
- 30 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 100 γρ αλλαντικα
- 40 γρ πράσινες ελιές
- σάλτσα ντομάτας
- νερό
- Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για γεύση
- αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία:
- Σε ένα μπολ, βάζετε 100 γρ μαλακό αλεύρι με την μαγιά με λίγο «ζεστό νερό, .
- Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ζεστό νερό σε μια ζύμη: η υπερβολική ζέστη θα σταματήσει τη ζύμωση. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό έως 30 °. Αφήστε το για μια ώρα καλυμμένη την ζύμη με αλουμινόχαρτο.
- Εν τω μεταξύ στη σχάρα ή στο grill ψήστε τις πιπεριές .ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες.
- Στο μείγμα της ζύμης προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και μερικές κουταλιές της σούπας λάδι.
- Ζυμώνουμνε έντονα για 5 λεπτά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Δουλεύοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό το είδος της ζύμης βοηθά στην ανάπτυξη της γλουτένης στο αλεύρι:!
- Σταυρώνουμε σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήστε το να σταθεί για 2 ώρες σε εστό μέρος.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο και βάζουμε τις ντομάτες τις πιπεριές, τα αλλαντικά το τυρί σε κύβους, τις ελιές, αλάτι και την παρμεζάνα.
- Τυλίξτε το ορθογώνιο σχηματίζοντας ένα κύλινδρο, και το αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μισή ώρα.
- Αλείψτε την επιφάνεια με σάλτσα ντομάτας, μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και λάδι, στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Σερβίρετε το ζεστό ή χλιαρό.