Ένα ανάλαφρο γλύκισμα για όλες τις ώρες, για όλη την οικογένεια.
Υλικά
•225 γρ. [1 πακέτο] μπισκότα πτι μπερ
•200 ml κρέμα γάλακτος
•5 κ.σ. ζάχαρη άχνη [3+2]
•2 φύλλα ζελατίνης
•3 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση
1.Χτυπάτε σε πηχτή μαρέγκα τα 3 ασπράδια με τις 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη. Βάζετε τη μαρέγκα στο ψυγείο για 20′.
2.Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι σε λίγο νερό και τα αφήνετε για 4′ να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε καλά και τα ξαναβάζετε το μπολάκι με 1/2 φλ. του καφέ νερό. Λιώνετε τη ζελατίνη ή σε μεταλλικό μπολ σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς, ή σε γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσουν.
3.Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τις 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη σε σαντιγί. Προσθέτετε τη σαντιγί στη μαρέγκα, βάζετε και τη λιωμένη ζελατίνη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ από κάτω προς τα επάνω κυκλικά, να ενσωματωθούν.
4.Στρώνετε σε ένα πυρέξ 20 Χ 30 εκ. περίπου, μια λεπτή στρώση κρέμας σαντιγί-μαρέγκας. Από πάνω βάζετε μια στρώση μπισκότα, άλλη μια πολύ λεπτή στρώση [απλώς για να κολλήσουν τα μπισκότα] κρέμας σαντιγί μαρέγκα και μια δεύτερη στρώση μπισκότων.
5.Απλώνετε από πάνω όλη την υπόλοιπη κρέμα, τη στρώνετε με μια μαρίζ και γαρνίρετε με τριμμένα μπισκότα. Βάζετε το μπισκοτογλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες και σερβίρετε.
sintayes.gr