Και ένα απλό απόγευμα στο σπίτι με την παρέα σου,
Το μόνο που θα πω για να ολοκληρωθεί το παραλήρημα είναι ότι εκτός από το φρούτο-ορόσημο του ελληνικού καλοκαιριού, πρόκειται για το μοναδικό ίσως φρούτο που σου δίνει την αίσθηση της πληρότητας. Πολλοί νομίζουν (λόγω του άβολου μεγέθους φαντάζομαι) ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το φας. Να το κόψεις. Κι όμως.
Από σήμερα θα ξέρεις ότι υπάρχει άλλος ένας τρόπος να απολαύσεις το ζουμερό του εσωτερικό. Να το μετατρέψεις σε κοκτέιλ. Είσαι έτοιμη;
Θα χρειαστείς ένα καρπούζι, 1 μίξερ χειρός, 1 πλαστικό ποτήρι και την παρέα σου για να το ευχαριστηθείς ακόμα περισσότερο.
1.Με ένα μαχαίρι χαράζεις το καρπούζι σε σχήμα ορθογώνιο
2. Αφαιρείς αυτό το κομμάτι.Καλό είναι το κενό-τρύπα που θα προκύψει να είναι μεγάλο ώστε να χωράει άνετα το μίξερ.
3. Χρησιμοποίησε μίξερ χειρός (από αυτό που πολτοποιείς τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα όταν φτιάχνεις σούπα), βύθισε το στο εσωτερικό του καρπουζιού και βαλ’το να δουλέψει σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 1,5 λεπτό.
4. Σώπα, τελειώνουμε
Τώρα αυτό είναι το πιο περίπλοκο σημείο της διαδικασίας. Χρειάζεσαι κάτι σαν χωνί που θα ταιριάξει ακριβώς στην τρύπα του καρπουζιού ώστε να μην χυθούν παντού τα ζουμιά.
5. Και τώρα ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε.
Αδειάζεις το εσωτερικό σε ένα ποτήρι (σουρώνοντας το παράλληλα ώστε να αποφύγεις τυχόν κουκούτσια) και από εκεί και πέρα μπορείς να προσθέσεις ό,τι μα ό,τι θέλεις. Από χυμό lime ή ανανά μέχρι βότκα ή οποιδήποτε αλκοολούχο ποτό της επιλογής σου (μόνο να μη το παρακάνεις).
Cheers!
*χρησιμοποιείστε σουρωτήρι για να βγάλετε τα κουκουτσάκια…
Πηγή