Υλικά
- 1 κιλό μαύρα κεράσια (καθαρό βάρος δηλαδή χωρίς κουκούτσια και κοτσάνια)
- 1 κιλό ζάχαρη για μαρμελάδα με πηκτίνη χυμό από 1 λεμόνι 250 γρ. μαυροδάφνη
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κεράσια.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα αφήνουμε μια ώρα.
- Καλό είναι με το χέρι μας να σπάσουμε τα κεράσια λίγο για να βγάλουν ακόμα περισσότερο ζουμί.
- Μετά την μια ώρα αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό για 1-2 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε το μείγμα και ρίχνουμε το ζουμί στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε για 5 λεπτά και ξαφρίζουμε.
- Προσθέτουμε το κρασί και φέρνουμε το μείγμα ξανά σε βρασμό.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και ξαφρίζουμε ξανά αν χρειαστεί.
- Τέλος προσθέτουμε τα κεράσια και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
- Μεταφέρουμε στα βάζα, αποστειρώνουμε και αποθηκεύουμε.