Μιλφέϊγ το “αυθεντικό”
Λαχταριστό, ελαφρύ, δροσερό και χορταστικό γλυκό. Μια συνταγή με την αλάνθαστη υπογραφή του Ν. Τσελεμεντέ που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας 500 γρ.
- 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής [βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ]
- 2 κ.γ. ρούμι [προαιρετικά]
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Απλώνετε τη σφολιάτα σε μεγάλο βουτυρωμένο ταψί, τη κόβετε σε 3 ίσα μέρη, τρυπάτε την επιφάνειά της με πιρούνι και τη ψήνετε στους 170 βαθμους για 20 λ. περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Τη βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μόλις τη κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε το ρούμι [προαιρετικά] και ανακατεύετε.
- Τοποθετείτε μια λωρίδα σφολιάτας σε πιατέλα και στρώνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα της κρέμας. Σκεπάζετε με άλλη λωρίδα σφολιάτας και απλώνετε ξανά την υπόλοιπη στρώση κρέμας. Τελειώνετε σκεπάζοντας με τη τρίτη λωρίδα σφολιάτας. Κρατήστε τα τρίμματα σφολιάτας για πασπάλισμα.
- Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Απλώνετε στο μιλφέϊγ τη σαντιγί, πασπαλίζετε με τα θρυμματισμένα κομμάτια σφολιάτας που τυχόν έχουν περισσέψει και με ζάχαρη άχνη.