Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται, στην Κω, από κλιμάκιο της Βρετανικής Αστυνομίας, ειδικούς επιστήμονες και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης οι έρευνες στο σημείο, όπου πριν από 25 χρόνια εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν.
Σύμφωνα με ενημέρωση Βρετανού αξιωματούχου στους δημοσιογράφους, έως στιγμής έχουν βρεθεί δεκάδες οστά, τα οποία ταυτοποιήθηκε ότι ανήκουν σε ζώα, αφού οι ερευνητές έχουν στη διάθεσή τους τα εργαλεία εκείνα που μπορούν αμέσως να τους δείχνουν για τι είδους οστά πρόκειται. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι έχουν βρεθεί και κομμάτια υφάσματος, τα οποία θα εξεταστούν σε ειδικά εργαστήρια, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευσή τους, ενώ όλα τα ευρήματα εξετάζονται προσεκτικά για να ταξινομηθούν. Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις, ασφαλή συμπεράσματα για τα αποτελέσματα των ερευνών θα υπάρξουν μέσα στις επόμενες μέρες.
Σύμφωνα με την Daily Mirror, κατά τη δεύτερη μέρα των εκσκαφών και των ερευνών «η αστυνομία βρήκε αντικείμενα τα οποία μπορεί να προέρχονται από τα ρούχα του παιδιού».
Η ίδια η Κέρι Νίνταμ δηλώνει «αγχωμένη» προσθέτοντας ότι «βλέπω και τους αστυνομικούς να είναι αγχωμένοι». «Τους βλέπω ότι δεν θέλουν να μου φέρουν τα φοβερά νέα» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας η κυρία Νίνταμ στη Daily Mirror. Ήδη στις πρώτες οχτώ ώρες των ερευνών οι Έλληνες και οι Βρετανοί αστυνομικοί που ψάχνουν στο χωράφι εντόπισαν δεκάδες οστά.
Οι ερευνητές την πρώτη μέρα δεν άνοιξαν μεγάλες τρύπες στο έδαφος αλλά αρκέστηκαν σε μια έρευνα σε βάθος 15 έως 30 εκατοστών. Την ίδια ώρα ο Βρετανός ερευνητής με χθεσινές του δηλώσεις στην Daily Mail δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Μπεν να είναι ζωντανός. «Κρατώ συνεχώς ανοιχτό το μυαλό μου για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στο Μπεν το 1991» δήλωσε ο Κάζινς και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ακόμα μερικά ανοιχτά σημεία στην έρευνα για το τι θα μπορούσε να συμβεί στον Μπεν. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην δημιουργία πολλών μύθων και θρύλων ως προς το τι συνέβη στον Μπεν πριν από 25 χρόνια. Θα μας επιτρέψετε να τους καταρρίψουμε και να ανακαλύψουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα».
Το κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας που βρίσκεται στην Κω αποτελείται από 19 ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα συλλέξουν από το πρώτο χωράφι που τους υπέδειξε ο μάρτυρας στοιχεία προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση της μεγαλύτερης εξαφάνισης που έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γι’ αυτό το λόγο θα χρειαστούν περίπου 10 με 12 ημέρες. Αν οι έρευνες αποδειχτούν άκαρπες τότε οι εργασίες θα συνεχιστούν στο δεύτερο χωράφι, στο σημείο δηλαδή που έκανε εργασίες ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.
tonwtiko.com