in

Όλη η αλήθεια για το ΤΖΟΚΕΡ του ΟΠΑΠ! Σταμάτα να παίζεις τώρα!

Όλοι έχουμε κατά καιρούς δει στις ειδήσεις τους υπερ-τυχερούς δημοφιλών τυχερών παιχνιδιών στο εξωτερικό, οι οποίοι ποζάρουν πανευτυχείς, κρατώντας τεράστιες επιταγές με τα μυθικά ποσά των κληρώσεων. Τα στοιχεία των τυχερών παικτών δημοσιοποιούνται άμεσα, ενώ οι…ίδιοι δίνουν συνεντεύξεις στα μίντια και απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς ήταν η ζωή τους πριν γίνουν εκατομμυριούχοι, ποια είναι τα σχέδιά τους για το μέλλον κλπ.

Τι ισχύει όμως στην Ελλάδα;

Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Ο ΟΠΑΠ, ο οποίος κατέχει και το μονοπώλιο στα επίγεια τυχερά παιχνίδια δεν δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των νικητών. Για να είμαστε ακριβείς ο ΟΠΑΠ δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία των νικητών, καθώς σύμφωνα με την Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση οποιουδήποτε στοιχείου αφορά τον μεγάλο νικητή χωρίς το άτομο να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του. Επομένως, τα “πειστήρια” για την απονομή του Τζόκερ περιορίζονται στην δημοσιοποίηση του πρακτορείου που κατατέθηκε και στο ποσό που κόστισε το τυχερό δελτίο. Νομικό κόλλημα ή “καλοστημένο κόλπο”;

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων δεν απαγορεύεται αρκεί να υπάρχει η συγκατάθεση του τυχερού νικητή. Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες παγκοσμίως. Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς: “Και γιατί να συναινέσει κανείς να δώσει το όνομά του στη δημοσιότητα; Γίνεται αυτόματα στόχος απαγωγέων, ενώ την ίδια στιγμή συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα συρρέουν στην πόρτα του για μια γενναία επιχορήγηση”.

Φυσικά η συναίνεση του νικητή δεν θα έρθει χωρίς κίνητρο. Ωστόσο, η εταιρία πάροχος του τυχερού παιχνιδιού (στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ΟΠΑΠ) μπορεί να «κερδίσει» τη συναίνεσή του μέσα από κάποιο χρηματικό bonus (και ποιος δεν θέλει να γίνει ακόμη πιο πλούσιος;), είτε με κάποιο
άλλο έπαθλο π.χ. ένα αυτοκίνητο. Ούτως ή άλλως όλοι γνωρίζουν ότι «τα λεφτά και ο βήχας» δεν κρύβονται, έτσι δεν θα ήταν λίγοι αυτοί, όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό, που θα δέχονταν να γίνουν γνωστά τα στοιχεία τους.

Γιατί δεν θέλει ο ΟΠΑΠ να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία;

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι γιατί ο ΟΠΑΠ δεν επιδιώκει να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία των υπερ-τυχερών; Με δεδομένο ότι υπάρχει μια σειρά από θεωρίες που θέλουν τα μεγάλα έπαθλα του Τζοκερ και άλλων τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ να μην δίνονται ή να δίνονται σε “προεπιλεγμένα” δελτία, η εταιρεία θα έπρεπε να το επιδιώκει για να μην πλήττεται η φήμη της. Μην ξεχνάμε ότι τα απανωτά Τζακ Ποτ που έχουμε δει κατά καιρούς, πέρα από τη φρενίτιδα που προκαλούν σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, κάνουν ορισμένους -και δικαίως- πιο σκεπτικούς. Άρα πόσο αδιάβλητη μπορεί να είναι η κλήρωση όταν τα Τζακ Ποτ ακολουθούν το ένα μετά το άλλο; Γιατί κάθε περίοδο των Χριστουγέννων τα ποσά γίνονται ιλιγγιώδη μέσα από τις αλλεπάλληλες κληρώσεις; Πόσο τυχαία μπορεί να είναι όλα αυτά, όταν η τεχνολογία επιτρέπει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου να βγει ένας συνδυασμός αριθμών ο οποίος δεν θα έχει υπερ-νικητή;

Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι «το παιχνίδι είναι στημένο», αλλά έχει κάθε δικαίωμα να το υποψιάζεται όσο ο ΟΠΑΠ δεν κάνει καμία κίνηση για να αποδείξει το αντίθετο.

Και για όσους υποστηρίζουν ότι αυτά ανήκουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας, ας τους υπενθυμίσουμε το μεγάλο σκάνδαλο που ξέσπασε πέρυσι στη Σερβία, όταν στην ζωντανή κλήρωση του Λόττο έγινε κάτι αρκετά παράξενο. Ενώ ο τέταρτος αριθμός που βγήκε στην κληρωτίδα ήταν το 27, στην οθόνη της τηλεόρασης παρουσιάστηκε ο αριθμός 21. Ο αμέσως επόμενος αριθμός που έβγαλε η κληρωτίδα ήταν το… 21. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα και έφερε μια τεράστια κρίση αξιοπιστίας στα επίγεια τυχερά παιχνίδια της χώρας.

tromaktiko

Μίνα Αρναούτη: H νέα φωτογραφία από τις φυσικοθεραπείες και η αποκάλυψη για την κατάσταση της υγείας της

15 Χειροποίητα και Θανατηφόρα Όπλα που Βρέθηκαν σε Φυλακές και θα σας κάνουν να Ανατριχιάσετε!