Η εξέλιξη είναι κάτι καλό. Οι βιομηχανοποιημένες περιοχές σημαίνουν περισσότερες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τους ανθρώπους. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο για τους ιδιοκτήτες να παραχωρούν τη γη τους έτσι απλά, ειδικά αν ανήκει στην οικογένειά τους για γενιές ολόκληρες.
Τι θα έκαναν αν οι κατασκευαστές τους ανάγκαζαν να πουλήσουν τη γη τους;
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που μένει σε ένα χωριό έξω από το Wuhan της Κίνας ισχυρίζεται ότι ένας αγνώστων στοιχείων άντρας ήρθε με έναν εκσκαφέα και έχτισε μια τεράστια τάφρο γύρω από το σπίτι τους το Σάββατο το απόγευμα. Ο άντρας φέρεται να εργάζεται για τους κατασκευαστές που ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες να πουλήσουν τη γη τους.
Η τάφρος έχει πλάτος ένα μέτρο και βάθος ενάμισι μέτρο.
Η Yin Yangju και ο σύζυγός της Xiao Ming είναι αγρότες και έμεναν σ’ αυτό το σπίτι τα τελευταία 30 χρόνια.
Αρνήθηκαν να υπογράψουν τη συμφωνία λόγω της πενιχρής συμφωνίας της εταιρίας.
545 σπίτια γκρεμίστηκαν και μόνο 4 σπίτια παραμένουν όρθια.
Οι κάτοικοι είπαν ότι η προσφορά του κατασκευαστή είναι πολύ πιο χαμηλή από την αντικειμενική αξία των ιδιοκτησιών τους.
Όσο για την τάφρο γύρω από το σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού, ο επικεφαλής της τοπικής επιτροπής είπε πως δεν γνωρίζει ποιος μπορεί να το έκανε. Δήλωσε στους τοπικούς ρεπόρτερ ότι μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα.
Τι μπορείτε να πείτε για την ύπουλη κίνηση του κατασκευαστή; Θα έπρεπε το ζευγάρι να είχε πουλήσει τη γη του και να φύγει, ή θα πρέπει να συνεχίσει να την υπερασπίζεται;