Η γλυκιά «κόλαση», ελαφρύ, βελούδινο, με γεύση καραμέλας !!!
Της Ανδρονίκης Ζάχου:
Πάρτε τη συνταγή και στην κουζίνα:
Υλικά:
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 400 γραμμάρια γάλα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 8 φύλλα ζελατίνες.
Εκτέλεση :
- Βουτάμε τα φύλλα σε κρύο νερό να μαλακώσουν
- Ρίχνουμε την κρέμα σε κατσαρόλα μαζί με τις βανίλιες και την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν τα υλικά. ..
- Προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις στραγγίσουμε και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά μας…
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κρύο γάλα… ανακατεύουμε και το βάζουμε σε φόρμα ή μικρά ατομικά φαρμάκια.
Για την σως
Λιώνουμε ζάχαρη σε αντικολιτικό τηγάνι περίπου μια κούπα .μόλις αποκτήσει χρυσάφι χρώμα προσθέτουμε 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με πολύ μεγάλη προσοχή γιατί πιτσιλάει. Ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά ως που να δέσει η σος. .. Μόλις κρυώσει την περιχύνετε στην πανακότα..