in

Η Δύναμη του Τζίντζερ έναντι Χημειοθεραπειών Καρκίνου

Νέα μελέτη δείχνει ότι το τζίντζερ είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό και αποτελεσματικό – και σκοτώνει μόνο τα καρκινικά κύτταρα.

Η πιπερόριζα, το γνωστό τζίντζερ, ανήκει στην οικογένεια των καρυκευμάτων μαζί με τον κουρκουμά, ένα καρύκευμα που χρησιμοποιείται για την θεραπεία πολλών ασθενειών. Έχει διαπιστωθεί σε πολλές έρευνες η θετική επίδραση του κουρκουμά στον καρκίνο, αλλά μια νέα έρευνα δείχνει ότι και ο συγγένής του, το τζίντζερ είναι εξίσου αντικαρκινικό.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχει βρεθεί πως είναι πιο αποτελεσματικό από κάποια αντικαρκινικά φάρμακα. Υπάρχουν αποδείξης κάποιων φαρμάκων πως είναι αναποτελεσματικά και πραγματικά επιταχύνουν τον θάνατο ασθενών με καρκίνο.

Η δύναμη του τζίντζερ

Στη μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια των ΗΠΑ διαπιστώθηκε πως εκχύλισμα από τζίντζερ ήταν σε θέση να μειώσει κατά 56% το μέγεθος ενός όγκου του προστάτη σε ποντίκια. Επίσης, το εκχύλισμα πιπερόριζας ελάττωσε την φλεγμονή και βελτίωσε την ζωή των ποντικιών παρέχοντάς τους με αντιοξειδωτικές ουσίες.

Άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS (Public Library of Science) λέει πως μια η ουσία 6-σογκαόλη που περιέχεται στο τζίντζερ είναι ισχυρότερη από τα συμβατικά αντικαρκινικά φάρμακα και τις χημειοθεραπείες. Η ουσία αυτή στοχεύει συγκεκριμένα σε καρκινικά βλαστικά κύτταρα που προκαλούν καρκίνο του μαστού.

Οι ερευνητές στη συνέχεια, παρατήρησαν πως τα υγιή κύτταρα δεν επηρεάζονταν από την ουσία. Ακόμα και αυξάνοντας την συγκέντρωση της ουσίας, τα καρκινικά ελαττώνονταν σταματώντας το σχηματισμό όγκων και διατηρώντας τα υγιή κύτταρα ζωντανά.

Επιμέλεια: Τόνια Γκόρου | enallaktikos.gr

Ψήνετε στα κάρβουνα; Δείτε τα λάθη που κάνετε και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους…

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα