Πατατόπιτα φούρνου με λουκάνικα και τυριά σε 10′ λεπτά!
Η συνταγή είναι μια παραλλαγή Τηνιακής συνταγής, νόστιμη, εύκολη και οικονομική.
Υλικά:
- 2 μεγάλες πατάτες
- 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα μοσχαρίσια ή χοιρινά
- 200 γρ. καπνιστό τυρί
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 200 γρ κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
- λίγη πάπρικα
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τι κόβουμε σε χονδρές ροδέλες.
- Τις στρώνουμε σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με λάδι.
- Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τα μανιτάρια, προσθέτοντας το δενδρολίβανο.
- Τα αδειάζουμε πάνω στις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το τυρί που έχουμε χοντροτρίψει με τη φλούδα του.
- Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
- Ψήνουμε στους 180° για 10′ περίπου ή μέχρι να πάρει χρυσόξανθο χρώμα το τυρί.