Υλικά:
Για την κρέμα σοκολάτα:
1 λίτρο γάλα (μισό νερό,μισό εβαπορέ)
1σοκολάτα κουβερτούρα
8κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
6κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
Για την σαντιγί:
1 κουτί γάλα ζαχαρουχο
350ml κρύο γάλα
2 φακελάκια σαντιγί Γιωτης
Για την βάση:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Τρόπος παρασκευής:
Σπάμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε στο πυρεξ.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα,την ζάχαρη και την σοκολάτα και μόλις ξεκινά να λιώνει η σοκολάτα ,διαλύουμε το κορν φλαουερ σε ένα φλυτζανακι με λίγο νερό.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα ,το κορν φλαουερ,χαμηλωνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πήξει.Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε ελαφρά με ενα κουτάλι να μπερδευτούν μπισκότα και κρέμα.
Αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία ώρα να κρυώσει το πυρεξ και χτυπάμε την σαντιγί(στο μίξερ όλα μαζί, κρύο γάλα-ζαχαρουχο και σκόνη σαντιγί.)για πέντε λεπτά χτύπημα στο μίξερ.
Απλώνουμε την σαντιγί στο ταψί πανω απο την κρέμα,τρίβουμε λίγο σοκολάτα και έτοιμο για ψυγείο.Αφηστε να παγώσει για 3-4ώρες.
Καλή σάς επιτυχία!
igastronomie.gr