Μερίδες: 6
Δυσκολία: μέτριο
Υλικά
- 18 κανελόνια
- 500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 50 γρ. βούτυρο
- 230 γρ. ανθότυρο ή μανούρι κομματισμένο
- 100 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
- 1 κουταλιά σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική
- 5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτετε το σπανάκι.
- Ανακατεύετε 6΄-7΄ για να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία.
- Ρίχνετε μέσα το μπλε τυρί, 1 φλιτζάνι από την μπεσαμέλ, το μισό ανθότυρο ή μανούρι, τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, τα προσθέτετε στο μείγμα με το σπανάκι, ανακατεύετε και αφήνετε στη άκρη να κρυώσει.
- Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Κατόπιν τα στραγγίζετε προσεκτικά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο και τα γεμίζετε κατευθείαν).
- Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από σπανάκι. Σε πυρίμαχο σκεύος απλώνετε με ένα κουτάλι λίγη από την υπόλοιπη σάλτσα μπεσαμέλ.
- Βάζετε σε μία στρώση τα γεμιστά κανελόνια και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεμένη με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
- Ψήνετε το φαγητό 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.