Υλικά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κομμένο σε 6-8 λωρίδες
- 200 γρ. κιμάς αρνίσιος μπούτι
- 200 γρ. κιμάς χοιρινός
- 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 250 γρ. βιτάμ λιωμένο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 αυγά
- 40 γρ. κουκουνάρι
- 40 γρ. σταφίδες
- 60 γρ. καπνιστό τυρί σε κυβάκια
- 1/2 κ. γλυκού κανέλα αλάτι,
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε το κρεμμύδι και το στρίβουμε ενώ κρατάμε το χυμό του και τον ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά του κιμά και το μισό λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά το μείγμα, ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Παίρνουμε τις κομμένες λωρίδες της ζύμης και τις βουτυρώνουμε και στη συνέχεια γεμίζουμε με ένα κουτάλι της σούπας μείγμα κιμά και κλείνουμε σε μικρά ρολά ή τριγωνά τακιμαδοπιτάκια.
- Το κάνουμε αυτό με όλη τη ζύμη και τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσουν τα κιμαδοπιτάκια.