Ποιες είναι αυτές;
Γιαούρτι
Το ελληνικό γιαούρτι έχει διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης σε σχέση με τα επιδόρπια γιαουρτιού που κυκλοφορούν και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να «φύγει» από το στομάχι, γεγονός που σας κρατά χορτασμένους για περισσότερο. Για καλύτερα αποτελέσματα επιλέξτε άπαχο ή με 2% λιπαρά.
Κανέλλα
Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι η κανέλα μπορεί να έχει ιδιότητες σταθεροποίησης του ζαχάρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της όρεξης. Καταναλώστε τη μέσα στον καφέ ή το τσάι ή το γιαούρτι για να προσθέσετε αίσθηση γλυκάδας, χωρίς περιττές θερμίδες.
Καυτερές πιπεριές
Καίνε, αλλά μην τις… φοβάστε. Οι πιπεριές μπορούν να μειώσουν την όρεξη, να διαγείρουν τη θερμογένεση και να αυξήσουν τον μεταβολικό ρυθμό. Σε κάθε περίπτωση, καταναλώστε τις με μέτρο γιατί μπορεί να σας «χτυπήσουν» στο στομάχι, αν είναι ευαίσθητο.
Πράσινο Τσάι
Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες και μπορεί να «κάψει» το λίπος, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, ένα είδος φυτοχημικού το οποίο μπορεί να ενισχύει τον μεταβολισμό. Για καλύτερα αποτελέσματα, καταναλώστε 2-3 κούπες πράσινο τσάι την ημέρα.
Αυγά
Τα αυγά, λόγω της υψηλής και καλής πρωτεΐνης τους, διατηρούν για ώρες το αίσθημα του κορεσμού. Έτσι, τρώγοντας 1 αβγό με τον κρόκο του ή 3-4 ασπράδια είτε στο πρωινό είτε σε κάποιο επόμενο γεύμα, θα νοιώσετε περισσότερο χορτασμένοι, θα αυξήσετε τις καύσεις σας και θα χάσετε πιο πολύ λίπος.
Ψάρια
Είναι πλούσια σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, η οποία αυξάνει τη θερμογένεση και ενισχύει τις καύσεις. Επίσης, αυξάνουν το σήμα της λεπτίνης στον εγκέφαλο η οποία προκαλεί την καύση λίπους και την μείωση της όρεξης. Τέλος, το λίπος των ψαριών περιέχει βιταμίνη D, η οποία είναι λιποτροπική. Προτιμήστε λιπαρά ψάρια (μπακαλιάρο φιλέτο, σολομό, σαρδέλα κτλ.) και αποφύγετε τις τηγανιτές εκδοχές τους.
Όσπρια
Τα όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια κ.α.) είναι χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε φυτικές ίνες, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και πολύ χαμηλά στον γλυκαιμικό δείκτη. Έχοντας μάλιστα υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, η συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων φτιάχνει ένα τέλειο μεταβολικό περιβάλλον για την απελευθέρωση και μεταβολισμό λιπαρών οξέων.
Γκρέιπφρουτ
Έρευνες υποστηρίζουν πως η κατανάλωση μισού γκρέηπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μέχρι και μισό κιλό την εβδομάδα. Επίσης, είναι πλούσιο σε πηκτίνη, μία ειδική ίνα που συνδέεται με την λιποδιάλυση, ενώ περιέχει φυσικούς γαλακτοματοποιητές που καταπολεμούν το λίπος και τη χοληστερίνη.