Φτιάξε μπισκότα με πτι μπερ και νουτέλα. Μια συνταγή με τρία μόνο υλικά έτοιμο σε 20΄ για το ψυγείο.
Υλικά
•1 πακέτο πτι μπερ
•225 γρ. γλυκόζη
•225 γρ. νουτέλα ή μερέντα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέσα σε αυτή τη σκόνη μπισκότου.
Βάζουμε ένα λαδόχαρτο (διαστασεων 20x30cm) στο πάγκο μας. Ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου γλυκόζης και καλύπτουμε με ένα δεύτερο λαδόχαρτο ίδιων διαστάσεων Όπως έχουμε το μείγμα καλυμμένο με το δεύτερο λαδόχαρτο, δουλεύουμε με τη βοήθεια του πλάστη πάνω από το λαδόχαρτο μέχρι το μείγμα μας να απλωθεί (σα να ανοίγουμε φύλλο). Αφαιρούμε το πάνω λαδόχαρτο.
Απλώνουμε επάνω στο μείγμα μας (μορφή φύλλου πλέον) πραλίνα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας και το τυλίγουμε σε ρολλό χωρίς το κάτω λαδόχαρτο.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει, και κόβουμε σε ροδέλλες. Σερβίρουμε τις ροδελίτσες σκέτες ή βουτηγμένες σε γλάσο σοκολάτας. [Λιώστε μπεν μαρί 1 κουβερτούρα με 1 κ.σ. βιτάμ]. *
* Προαιρετικά, προσθέσουμε μια χούφτα καλοψημένα και σπασμένα αμύγδαλα ή φουντούκια επάνω στη γέμιση, κι έπειτα να τυλίξουμε σε ρολλό. Επίσης μπορείτε να το γεμίσετε με μαρμελάδα αντί για μπισκότο.