in

Νόστιμη μελιτζανοκιμαδόπιτα!

Υλικά:

300 γρ. κιμάς βοδινός
100 γρ. μπέϊκον
1 πακέτο φύλλα κρούστας
100ml ελαιόλαδο
3 πιπεριές Φλωρίνης
2 μελιτζάνες φλάσκες
1 φλ. τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
3 αυγά
1 φλ. γάλα
Αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τη γεύση

Εκτέλεση:

Πρώτα ανοίγετε φύλλα κρούστας και στρώνετε ένα τραπεζομάντηλο κι επάνω τα φύλλα για να ξεραθούν και να τρίβονται με τα χέρια. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι να κάψει και προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο που τα κόψατε στο multi να τσιγαριστούν 3 λεπτά.

Προσθέτετε τις πιπεριές που τις κόψατε ροδέλες και τις μελιτζάνες που τις καθαρίσατε και κόψατε σε κυβάκια. Αυτά όλα τα αλατίζετε και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά να μαλακώσουν πριν μπουν στην πίτα.
Στο μεταξύ, μόλις σβήσετε τη φωτιά προσθέτετε τον κιμά μαζί με το ψιλοκομμένο μπέϊκον και ανακατεύετε καλά.

Αφήνετε να κρυώσει η γέμιση λίγο, προσθέτετε λίγο κεφαλοτύρι ενώ ανακατεύετε να πάει παντού και λαδώνετε ένα ταψί γενναιόδωρα. Τρίβετε τα μισά φύλλα κρούστας και τα βάζετε στο ταψί ως βάση όσο το δυνατόν καλύτερα απλωμένα και ισόποσα σε κάθε μέρος του ταψιού. Πάνω τους, απλώνετε προσεκτικά τη γέμιση με τον κιμά και τις μελιτζάνες. Τέλος κλείνετε με τα υπόλοιπα σπασμένα φύλλα.

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με το υπόλοιπο λάδι και το γάλα και περιχύντε με μια κουτάλα στα πάνω σπασμένα φύλλα κρούστας για να μουσκέψουν. Απλώνετε λίγο κεφαλοτύρι και βάζετε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, τελευταία σχάρα, αντίσταση κάτω και αέρα για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα και το φούρνο.

Πηγή

Έβαλαν το Φορητό Καλοριφέρ δίπλα στην Κούνια και έκλεισαν την Πόρτα. Αυτά τα ΖΩΑ λέγονται Γονείς…

Τι είναι τα «Ε» στα τρόφιμα που καταναλώνουμε;