Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου. Πανεύκολο cheesecake Nutella’s χωρίς ψήσιμο, για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σοκολάτας.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας ή digestive
- 75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 30 γρ. ψιλοκομμένα ψημένα φουντούκια + 70 επιπλέον γρ. για πασπάλισμα
- 1 κ.σ. Nutella
Για το cheesecake:
- 400 γρ. Nutella σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. μαλακό τυρί τούπου Philadelhia
- 60 ζάχαρη άχνη [κοσκινισμένη]
Εκτέλεση συνταγής
Αν δεν έχετε προμηθευτεί ψημένα φουντούκια, τα ψήνετε στο φούρνο ή καβουρδίζετε σε τηγάνι χωρίς λάδι και τα 100 γρ. για τη βάση και τη γέμιση. Τα θρυμματίζετε στο μούλτι χωρίς να γίνουν σκόνη. Λαδώνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή βάζετε λαδόχαρτο σε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκ. περίπου.
Για τη βάση:
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι.
- Μεταφέρετε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε μπολ, προσθέτετε το βούτυρο, τα 30 γρ. φουντούκια και τη 1 κ.σ. νουτέλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Βάζετε το μείγμα το ταψάκι και καλύπτετε καλά όλη τη βάση ισομερώς.
- Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Για το cheesecake:
- Χτυπάτε πολύ καλά, με το μίξερ χειρός, το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτετε και τη Νουτέλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Στρώνετε το μείγμα πάνω στη βάση, το πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά.
- Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.