Κάτι νόστιμο και διαφορετικό για το μεσημεριανό σας!!!
Υλικά
- 2 3/4 κούπας αλεύρι
- 1 baking powder (20 γρ.)
- 4 αβγά
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 3/4 κούπας ηλιέλαιο
- 1 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα ή διάφορα κίτρινα τυριά
- 2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης σε μικρά καρέ
- 1 μεγάλη πράσινη σε μικρά καρέ
- 1 κ.γ κοφτό αλάτι
- 1 κούπα αλλαντικά της αρεσκείας μας σε κομματάκια
- 1/2 κούπας ελιές
- λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το μίξερ να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μπολ μας τις πιπεριές,τα κασέρια,τις ελιές,τα αλλαντικά,το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά με σπάτουλα.Το μείγμα θα είναι σφιχτό,μη σας ανησυχεί,έτσι πρέπει.
- Αδειάζουμε σε φόρμα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ βουτυρωμένη με διάμετρο 25 εκ. ή ακόμη καλύτερα σε μακρόστενη με διαστάσεις 34×12 εκ. βουτυρωμένη και στρωμένη με λαδόκολλα για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι όταν, το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
- Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί για περίπου 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε σε κομμάτια!!!