in

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάρτε λίγο Ρύζι και Προσπαθήστε να το Κάψετε. Εάν συμβεί ΑΥΤΟ, τότε βρίσκεστε σε Μεγάλο Κίνδυνο!

Η Κίνα παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός ρυζιού στον κόσμου. Παράγουν πάνω από 200 εκατομμύρια τόνους το χρόνο και ένα μεγάλο κομμάτι του εξάγεται σε όλο τον κόσμο. Αυτό που προκαλεί ανησυχία όμως δεν είναι μόνο η εκτεταμένη χρήση φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων αλλά και το γεγονός πως πλέον το κατασκευάζουν και τεχνητά.
Ανακατεύουν άμυλο πατάτας με πλαστικό (συνθετική ρητίνη), του δίνουν το σχήμα κόκκων και τελικά τα ψεκάζουν με άρωμα ρυζιού. Οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για τους κινδύνους της κατανάλωσης αυτού του ρυζιού: 3 κανονικές μερίδες περιέχουν όσο πλαστικό υπάρχει σε μία πλαστική σακούλα.

Με αυτά τα απλά κόλπα όμως, θα μπορέσετε να καταλάβετε εάν το ρύζι είναι φυσικό ή τεχνητό:

Το τεστ του Νερού

1

Ρίξτε μία κουταλιά της σούπας άβραστο ρύζι σε ένα ποτήρι με κρύο νερό και ανακατέψτε δυνατά. Εάν το ρύζι βουλιάξει στον πάτο, είναι μια χαρά. Εάν μείνει στην επιφάνεια, υπάρχει πρόβλημα!

Το τεστ της Φωτιάς

2

Πάρτε λίγους κόκκους και προσπαθήστε να τους κάψετε με έναν αναπτήρα. Εάν πάρουν φωτιά και μυρίζουν σαν καμμένο πλαστικό, τότε ξέρετε τι να κάνετε! (Πετάξτε το!)

Το τεστ με το Γουδί και το Γουδοχέρι

3

Όταν σπάσετε μερικούς κόκκους στο γουδί, θα πρέπει να γίνουν μία λευκή αμυλώδης σκόνη. Αλλά αν είναι τεχνητό, θα δείτε μία ελαφριά κίτρινη απόχρωση.

Το τεστ της Μούχλας

4

Εάν θέλετε να είστε σίγουροι για το ρύζι που τρώτε, βάλτε μία μικρή ποσότητα σε ένα δοχείο και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος. Μέσα σε λίγες μέρες θα πρέπει να μουχλιάσει. Το τεχνητό δεν πρόκειται να πάθει τίποτα.

Δείτε το βίντεο:

Έτσι θα είστε ασφαλείς. Μοιραστείτε αυτά τα κόλπα και με όλους τους φίλους σας που λατρεύουν το ρύζι.

Credit: hefty.co

Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά!

Αυτές είναι οι τραγικές επιπτώσεις της κακής διατροφής στην επιδερμίδα