Η μαγειρική είναι μια αγαπημένη ασχολία για πολλούς ανθρώπους, καθώς ενέχει την έννοια της δημιουργίας, ενώ απαιτεί φαντασία και αφοσίωση.
Βέβαια, πάντα μαζί με ένα ωραίο φαγητό έρχονται οι βρόμικες κατσαρόλες, που πρέπει να καθαρίσετε, μαζί με τα πιάτα, τα ποτήρια και τα υπόλοιπα σκεύη και αντικείμενα που χρησιμοποιήσατε για την προετοιμασία του γεύματος.
Ένα από τα μαγειρικά σκεύη που είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν είναι το τηγάνι, το οποίο συνήθως έχει κολλημένα λίπη τροφών, που έχουν αποκτήσει καφέ χρώμα και απαιτούν από εσάς να τρίψετε δυνατά και με μανί προκειμένου να τα αφαιρέσετε.
Αντί να κουράζεστε, όμως, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω ορισμένα μυστικά, για να διευκολύνετε τη διαδικασία καθαρίσματος.
- Μην καθαρίζετε την επιφάνεια του τηγανιού όσο είναι ζεστό. Αφήστε το να κρυώσει και γεμίστε το με χλιαρό νερό.
- Ρίξτε στο τηγάνι σας δυο κουταλιές της σούπας σόδα και αφήστε τη να βράσει για λίγη ώρα.
- Έπειτα, ρίξτε το νερό στον νεροχύτη και απλώς περάστε την επιφάνεια του τηγανιού με ένα σφουγγαράκι και λίγο σαπούνι.
Έξτρα συμβουλή: Μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε και 1 ποτήρι ξίδι στο μείγμα, ώστε το σκεύος σας να αστράψει!