Υλικά
- 500 gr. λεπτά φιλα (μπακλαβά)
- 350 έως 500 gr. φρέσκια αναρή ή riccota ή μυζήθρα 100 ml.
- γιαούρτι
- 100 ml αεριούχο νερό
- 4 αυγά
- 100 ml λάδι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τα αυγά , το γιαούρτι και το αεριούχο νερό και προσθέτετε λίγο αλάτι.
- Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε το ένα τρίτο τον φίλων, αλλα το κάθε φίλο ξεχωριστά και τα πασπαλίζετε με ζεστό λάδι.
- Στην συνεχεια βάζουμε το μισό τυρί και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Κόβετε την τυρόπιτα με κοφτό μαχαίρι και πασπαλίζετε το πάνω φίλο με ζεστό λάδι και το περιχύνετε με τα αβγά.
- Ψήνεται την τυρόπιτα για περίπου 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.