in

Σέρβικη τυρόπιτα – gibanica

Υλικά

  • 500 gr. λεπτά φιλα (μπακλαβά)
  • 350 έως 500 gr. φρέσκια αναρή ή riccota ή μυζήθρα 100 ml.
  • γιαούρτι
  • 100 ml αεριούχο νερό
  • 4 αυγά
  • 100 ml λάδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε τα αυγά , το γιαούρτι και το αεριούχο νερό και προσθέτετε λίγο αλάτι.
  • Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε το ένα τρίτο τον φίλων, αλλα το κάθε φίλο ξεχωριστά και τα πασπαλίζετε με ζεστό λάδι.
  • Στην συνεχεια βάζουμε το μισό τυρί και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  • Κόβετε την τυρόπιτα με κοφτό μαχαίρι και πασπαλίζετε το πάνω φίλο με ζεστό λάδι και το περιχύνετε με τα αβγά.
  • Ψήνεται την τυρόπιτα για περίπου 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Πηγή

H κόρη τους πέθανε από καρκίνο. Όταν μετακίνησαν τον καθρέφτη από το δωμάτιό της, πάγωσαν!

Διαβάστε σε ποια θερμοκρασία πρέπει να πλένετε τα ρούχα σας για να μην αρρωσταίνετε συχνά