Υλικά συνταγής
Για τη βάση
- 2 1/2 συσκευασίες (285 γρ.) μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
- 6 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη Για το παγωτό
- 1 κουτάκι φυτική σαντιγύ
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 συσκευασία (154 γρ.) μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
- 1 συσκευασία (115 γρ.) μπισκότα mini γεμιστά λίγη Merenda
Εκτέλεση
- Λιώνω τη μαργαρίνη και την αφήνω να κρυώσει.
- Τρίβουμε στο μίξερ τα σοκολατένια μπισκότα.
- Ρίχνουμε τη μαργαρίνη που έχει κρυώσει στα τριμμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν καλά. Με την ανάποδη του κουταλιού στρώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας δαχτυλίδι ή τσέρκι.
- Με την Merenda κολλάμε στη βάση της φόρμας, (πάνω στο μείγμα) μπισκότα ανοιγμένα στη μέση με σχέδιο (εναλλάξ κρέμα-σκέτο).
Για το παγωτό
- Χτυπώ την φυτική σαντιγύ να αφρατέψει στο μίξερ για 5 λεπτά.
- Ρίχνω στη συνέχεια λίγο λίγο το ζαχαρούχο και χτυπώ για άλλα 5 λεπτά.
- Τέλος ρίχνω και το εβαπορέ και αφήνω ξανά το μίγμα να χτυπηθεί για 5 λεπτά..
- Αδειάζουμε μέρος της κρέμας πάνω στη βάση, προσθέτουμε mini μιπσκότα στην κρέμα και ρίχνουμε από πάνω.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα και αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε.