Μια πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά γι” αυτό το λαχταριστό κρεμώδες γλυκό.
Υλικά
Για την βάση
- 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι βούτυρο
- Αλεύρι 1 φλιτζάνι
Για την Κρέμα τυρί
- 1 πακέτο τυρί κρέμα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (χρήσιμοποιείστε ½ κούπα αν το θέλετε πιο άγλυκο)
- 1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί
Βανίλια κρέμα
- 1 σακουλάκι κρέμα ζαχα/κης στιγμής
- γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία
Κρέμα σοκολάτας
- 1 σακουλάκι κρέμα ζαχ/κης σοκολάτας
- γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία
Για την Τελευταία στρώση
2 φλιτζάνια σαντιγί ξυσμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
- Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για την βάση και πιέστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.Ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
- Ετοιμάστε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Ετοιμάστε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το φλιτζάνι κρέμα σαντιγί.
- Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει
- Αφήστε την βάση να κρυώσει. Απλώστε το μείγμα τυρί κρέμα πάνω από στην βάση ομοιόμορφα.
- Απλώστε την πουτίγκα σοκολάτας πάνω από το τυρί κρέμα, κατόπιν την πουτίγκα βανίλιας.
- Καλύψτε με την χτυπημένη κρέμα και πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, να σταθεί και μετά σερβίρουμε.