Από την Άννα Ευθυμίου,
Είναι μεσημέρι, το στομάχι ξεκινάει να γουργουρίζει κι εσύ δεν έχεις καμία όρεξη να μαγειρέψεις. Κανένα πρόβλημα. Αυτές οι συνταγές ετοιμάζονται σε 5 λεπτά και είναι τέλειες για αυτά τα μεσημέρια που η διάθεσή σου για μαγειρικούς πειραματισμούς είναι στα πατώματα.
1. Ομελέτα σε 1 λεπτό
Υλικά
- 1 αυγό
- 1 κουτ. σούπας γάλα
- 2 κουτ. σούπας αλλαντικά της αρεσκείας σου
- 2 κουτ. σούπας ημίσκληρο τυρί, θρυμματισμένο
Πώς θα το φτιάξεις
Χτυπάμε το αυγό σε ένα πλατύ μπολ ή βαθύ πιάτο μέχρι να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια και προσθέτουμε τα αλλαντικά. Ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα. Κατόπιν σπρώχνουμε με κουτάλι τις ψημένες άκρες προς το κέντρο. Ψήνουμε για άλλα 15 έως και 45 δευτερόλεπτα, ανάλογα με το αν ψήθηκε καλά το αυγό. Ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας τυρί. Διπλώνουμε στη μέση την ομελέτα και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.
2. Αυγά με ντομάτα και λουκάνικο
Υλικά
- 2 αυγά
- 2 κουτ. σούπας γάλα
- 2 κουτ. σούπας σοταρισμένο ή ψημένο λουκάνικο σε κομματάκια
- 1 κουτ. σούπας ημίκληρο τυρί
- 2 κουτ. σούπας ντομάτα
Πώς θα το φτιάξεις
Χτυπάμε το αυγό σε ένα πλατύ μπολ ή βαθύ πιάτο μέχρι να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια και προσθέτουμε το λουκάνικο. Ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα. Κατόπιν σπρώχνουμε με κουτάλι τις ψημένες άκρες προς το κέντρο. Ψήνουμε για άλλα 15 έως και 45 δευτερόλεπτα, ανάλογα με το αν ψήθηκε καλά το αυγό.
3. Σολομός σε φύλλο μαρουλιού
Υλικά
- 1/2 φλιτζ. σολομό, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζ. αγγούρι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακωμένο)
- 2 φύλλα γαλλικής σαλάτας ή μαρούλι Romaine (από το εσωτερικό, για να είναι πιο σκληρά)
Πώς θα το φτιάξεις
Αναμειγνύουμε τον σολομό, το αγγούρι και το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο. Γεμίζουμε με το μείγμα την επιφάνεια του μαρουλιού, στο κέντρο, και απολαμβάνουμε.
4. Φωλίτσες τορτίγιας
Υλικά
- 1 μεγάλη πίτα τορτίγια
- 4 μικρά αυγά
- 1/4 φλιτζ. γάλα
- 1/2 φλιτζ. τριμμένο τυρί
- ψιλοκομμένα λαχανικά
Πώς θα το φτιάξεις
Κόβουμε την πίτα σε 4 στρογγυλά πιτάκια. Γεμίζουμε με αυτά θήκες για mufins, σχηματίζοντας φωλιά στην κάθε θήκη. Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τυριού. Ισομοιράζουμε το μείγμα στις θήκες με τις πίτες και ρίχνουμε τα λαχανικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 10 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.