Είναι εύκολο, νόστιμο και δε χρειάζεται ψήσιμο!
Υλικά:
- 185γραμμ. βούτυρο
- 100γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού (250γρ.) τριμμένα μπισκότα digestive
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη καρύδα
- 2/3 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
- 60γραμμ. βούτυρο
Βανίλια
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές της σούπας κάσταρντ σκόνη
- ¼ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 125γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 30γραμμ. βούτυρο
Εκτέλεση:
- Βουτυρώστε ένα ρηχό ταψί 19Χ29 εκατοστά.
- Λειώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαιν-μαρί.
- Αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει λίγο, ρίξτε το χτυπημένο αβγό και ανακατέψτε το.
- Βάλτε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη καρύδα, τα καρύδια, προσθέστε το μίγμα της λειωμένης σοκολάτας και ανακατέψτε τα καλά.
- Απλώστε το μείγμα στο ταψί και πατήστε το με ένα κουτάλι για να κολλήσει καλά.
- Βάλτε το ταψί για λίγο στο ψυγείο.
- Χτυπήστε με το μιξεράκι χειρός το βούτυρο με τη βανίλια και προσθέστε λίγο-λίγο, τη ζάχαρη, τη κάσταρντ και το γάλα.
- Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και απλώστε επάνω στη βάση με τα μπισκότα τη κρέμα.
- Λειώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί και περιχύστε τη κρέμα.
- Βάλτε πάλι το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει και μετά κόψτε το.