Ψάρι με μελωμένες πατάτες σε σάλτσα ντομάτας και μυρωδικών
Υλικά συνταγής
- 1 τσιπούρα ή φαγκρί 1 κιλό
- 1 ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο σπασμένες
- 3 ξερά κρεμμύδια κόκκινα
- 3 ντομάτες κόκκινες ώριμες
- 3 φρέσκα κρεμμύδια
- 3 πατάτες μέτριες
- μαϊντανό φρέσκο
- μάραθο
- φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
- αλουμινόχαρτο
- λεμόνια για το σερβίρισμα και το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 5′.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε σε στρώσεις τις πατάτες, σε άλλη στρώση τα κρεμμύδια και από πάνω τοποθετούμε το ψάρι.
- Βάζουμε μία στρώση φέτες ντομάτας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ºC στη μεσαία σχάρα για 30′, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ επιπλέον.