Χθες λοιπόν που βρισκόμουν στο γυμναστήριο για να κάνω το βραδινό μου τρέξιμο, ήρθα αντιμέτωπη για πολλοστή φορά με τον εφιάλτη του αθλητικού σουτιέν, το οποίο δεν κρατάει και πολλά πράγματα, να πω την αλήθεια μου.
Γυρίζοντας στο σπίτι και scrollάροντας στο Newsfeed του Facebook, έπεσα πάνω σε ένα σχετικό post του Buzzfeed για το γυναικείο στήθος. Κάποια από αυτά που διάβασα τα ήξερα. Τα περισσότερα όμως είναι αλήθεια πως όχι!
Εσείς πόσα από αυτά ξέρετε;
1. Με τη διέγερση των θηλών ενισχύεται η επιθυμία της γυναίκας να δεθεί με τον ερωτικό της σύντροφο.
Τουλάχιστον αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας έρευνας που είχε διεξαχθή το 2012 από το Δρ. Λάρι Γιάνγκ, καθηγητή Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Emory, στην Ατλάντα. Σκοπός της έρευνας ήταν να βρεθεί ο λόγος που οι άντρες «κολλάνε» με το γυναικείο στήθος και η απάντηση που βρήκαν σχετίζεται άμεσα με την εξέλιξη του ανθρώπου.
Επιπλέον, λέει ο δρ Γιανγκ, όταν ένας ερωτικός σύντροφος αγγίζει ή χαϊδεύει το στήθος μιας γυναίκας, ο εγκέφαλός της παράγει οξυτοκίνη, ακριβώς όπως συμβαίνει όταν την θηλάζει το μωρό της. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, η οξυτοκίνη βοηθεί τη γυναίκα να εστιάσει στον ερωτικό της σύντροφο, ενισχύοντας την επιθυμία της να δεθεί μαζί του.
2. Ορισμένες γυναίκες μπορούν να έρθουν σε οργασμό μόνο από τη διέγερση των θηλών τους.
Μια μελέτη του 2009 που διεξήχθη μεταξύ 213 γυναικών, έδειξε ότι το 29% αυτών είχε έρθει σε οργασμό μόνο με τη διέγερση των θηλών τους. Κι αυτό γιατί η αίσθηση φτάνει στον εγκέφαλο, ταξιδεύοντας μέσα από μερικά νεύρα που είναι τα ίδια, τόσο για τα γεννητικά όργανα όσο και για τις θηλές.
3. Στο Λονδίνο, υπάρχει ποτήρι σαμπάνιας, το οποίο σχεδιάστηκε με βάση το σχήμα του αριστερού στήθους της Kate Moss.
Η διάσημη γλύπτρια Jane McAdam Freud σχεδίασε αυτό το ποτήρι για το «34 Restaurant», ένα μοδάτο εστιατόριο του Λονδίνου, στο οποίο συχνάζουν διασημότητες, για τα 40ά γενέθλια της Kate Moss. Μάλιστα, το ποτήρι φέρει και την υπογραφή του μοντέλου.
4. Οι άντρες έχουν στήθος και ρώγες, καθώς αρχικά όλα τα ανθρώπινα έμβρυα είναι θηλυκά..
Όλα τα έμβρυα ξεκινούν ως θηλυκά, και στην πορεία “αρσενικοποιούνται” κρατώντας όμως πολλά χαρακτηριστικά της ίδιας ανατομίας. Οι ρώγες είναι το ίδιο πράγμα στους άντρες και τις γυναίκες, μόνο που χωρίς τα οιστρογόνα, επιτελούν απλά διακοσμητικό χαρακτήρα στα αρσενικά.
5. To μεγαλύτερο μέγεθος σουτιέν είναι το L, ενώ το μικρότερο το ΑΑΑ.
Το σουτιέν μεγέθους L έκανε την εμφάνιση του το 2011 από την εταιρία εσωρούχων «Bravissimo», με σκοπό να λύσει το… extra large πρόβλημα των προικισμένων γυναικών.
6. Καθημερινά παράγονται πάνω από 4.000.000 σουτιέν.
7. Το 2013 μια μελέτη έδειξε πως οι άντρες που προτιμούν τα μεγάλα στήθη χαρακτηρίζονται από οικονομική αστάθεια.
Επιπλέον, αποδείχθηκε ότι όταν οι άντρες πεινάνε προτιμούν τα μεγάλα στήθη, καθώς επίσης και όταν θέλουν να κάνουν οικογένεια, μιας και τα μεγάλα στήθη τους θυμίζουν τη μητρότητα.
8. Η ίδια μελέτη έδειξε πως οι άντρες που έχουν οικονομική ευχέρεια προτιμούν τα μικρά στήθη.
Επίσης, δεν ενδιαφέρονται να κάνουν οικογένεια και είναι λιγότερο σeξιστές.
9. Όταν μια γυναίκα κοιμάται μπρούμυτα το σχήμα του στήθους της αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.
Μπορεί να χρειαστούν μερικά χρόνια για να αλλάξει, όμως αν μια γυναίκα κοιμάται συχνά μπρούμυτα, υπάρχει περίπτωση να της συμβεί. Η καλύτερη θέση για ύπνο είναι να είναι ξαπλωμένη στο πλάι.
10. Υπάρχουν 8 διαφορετικά σχήματα θηλών.
Τι καλύτερο από το να υπάρχει ποικιλία;
11. Και σε περίπτωση που αναρρωτιέστε, η Annie Hawkins – Turner έχει το μεγαλύτερο φυσικό στήθος στον κόσμο, σύμφωνα με το ρεκόρ Γκίνες.
12. Μελέτες έχουν δείξει πως ο θηλασμός έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για τις μητέρες, όπως η μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εμφάνισης καρκίνου.
13. Επιπλέον, ο θηλασμός επιφέρει κάποιες αλλαγές στον εγκέφαλο της μητέρας, ώστε να ανταποκρίνεται στο κλάμα του δικού της παιδιού.
14. Στην Αρχαία Ρώμη, καθώς τα σουτιέν δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμα, οι γυναίκες έδεναν το στήθος τους με επιδέσμους, όταν ήθελαν να εξασκηθούν σε διάφορα αθλήματα.
15. Κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο οι γυναίκες σταμάτησαν να φορούν κορσέδες, οι οποίοι φτιάχνονταν από μέταλλο, καθώς ο στρατός το είχε περισσότερο ανάγκη.