Έχεις σχέση περισσότερο από δύο χρόνια. Σε ρωτάει κάποιος αν έχεις κερατώσει κι απαντάς αρνητικά. Άντε, να σε πιστέψουμε. Σε ξαναρωτάει κάποιος αν έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο της απιστίας. Απαντάς και πάλι αρνητικά. Ε, όχι! Εκεί δεν πρόκειται να σε πιστέψουμε με την καμία…
Έλα, μεταξύ μας είμαστε, δεν πρόκειται να δει το αμόρε σου τα άρθρα που διαβάζεις, πόσο μάλλον τις σκέψεις που σε κυριεύουν την ώρα της ανάγνωσης. Μη νομίζεις κι εγώ για αυτό υπογράφω ως «Guest Author». Είπαμε, ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε. Μη βάλουμε και τα χεράκια, να βγάλουμε τα ματάκια μας.
Προφανώς και δεν προτείνω σε κανέναν/καμία να προδόσει την εμπιστοσύνη του/της συντρόφου του. Ποτέ μην μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς το κέρατο, απλά επειδή το κάνουν «όλοι» ή επειδή φαίνεται ερεθιστικό στις ταινίες και τις σειρές που βλέπεις (ανάθεμα τις επιλογές σου δηλαδή).
Η απιστία άλλωστε, δεν είναι για τον καθένα. Όχι, δεν κάνω πλάκα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν τις τύψεις, δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν το μετά και νομοτελειακά, βαδίζουν προς τη λήξη μιας σχέσης που μάλλον δεν άξιζε ένα τέτοιο, άδοξο τέλος.
Υπάρχουν κι άλλοι όμως, που το κάνουν και το «καταπίνουν αμάσητο». Ψιλοβαριούνται κάποια στιγμή, τσαντίζονται μετά από καυγά ή απλά συναντούν το άτομο που τους ερεθίζει το μυαλό και το προχωρούν μέχρι τέλους. Δε μασάνε από εμπόδια, αποκλειστικότητες κι άλλα τέτοια τετριμμένα. Όπως και να το κάνουμε, είναι κι αυτή μια επιλογή.
Δεν ξέρω τι είδους άνθρωπος είσαι εσύ, ούτε τι χαρακτήρα έχεις. Αν σε τσαντίσουν τα γραφόμενα όμως κι αν είσαι έτοιμος να σχολιάσεις αρνητικά, θυμήσου την τελευταία συζήτηση περί απιστίας που είχες με την παρέα σου. Δεν μπορεί, όλο και κάποιος είχε τη φωλιά του λερωμένη. Κάτι μου λέει όμως, πως εκεί δεν το ‘παιξες οσία παρθένα. Γιατί άραγε;
Και στην τελική, αν είσαι 100% πιστός/ή, καλά κάνεις. Ειλικρινά, δεν το λέω με την παραμικρή δόση ειρωνίας. Ίσα ίσα, που σε ζηλεύω κιόλας. Αλλά αν είναι όντως έτσι, τι κάνεις εσύ, σ’ αυτό το άρθρο;
1. Άλλαξε το όνομα του τρίτου προσώπου στο κινητό σου
Κλασικό και χιλιοειπωμένο, αλλά σ’ αυτά τα πράγματα, καλό είναι να ξεκινάς από τα βασικά. Εκεί άλλωστε, γίνονται οι περισσότερες παραλείψεις. Μην πέσεις στην παγίδα του «έλα μωρέ προσέχω, δεν θα δει τίποτα»!
2. Φρόντισε να έχεις ενεργοποιημένο το αυτόματο log out στις συσκευές σου
Κι άντε και προσέχεις το κινητό σου σαν κόρη οφθαλμού. Τι θα συμβεί αν μπεις για μπάνιο μια μέρα, ξεχάσεις το laptop στο τραπεζάκι του σαλονιού και ο/η φίλος/η σου, μπει στον πειρασμό να ελέγξει τις συνομιλίες σου στο facebook; Μακριά από εμάς αυτά…
3. Επίλεξε ένα μέσο επικοινωνίας με την …αμαρτία
Μα είναι δυνατόν; Έχεις (κάτι σαν) παράλληλη σχέση και μιλάς μαζί του/της από facebook, viber, snapchat και dm στο instagram; Με λίγα λόγια, τετραπλασιάζεις τις πιθανότητές σου να αποκαλυφθείς, το συνειδητοποιείς, έτσι; Μεταξύ μας πάντως, σου προτείνω να επιλέξεις εφαρμογή επικοινωνίας που είναι διαθέσιμη μόνο από το κινητό σου. Τουλάχιστον έτσι, έχεις ήσυχο το κεφάλι σου όσον αφορά το PC και γενικότερα τις υπόλοιπες συσκευές που διαθέτεις (βλέπε και #2).
4. Διέγραψε κάθε σας μήνυμα
Δε νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να το παίξεις συναισθηματικός τύπος/τύπισσα που θέλει να κρατάει τα μηνύματα τα οποία έχουν μια κάποια σημασία για εκείνον/η. Delete δια παντός, για να ‘χεις το κεφάλι σου ήσυχο!
5. ΠΟΤΕ αποδεικτικές φωτογραφίες
Έχεις δει κάτι μαλάκες στα θρίλερ που για κάθε τους φόνο, κρατούν κι αρχείο με λεπτομερέστατες σκηνές σε βίντεο; Αρχείο το οποίο εν τέλει καταλήγει στα χέρια της αστυνομίας και βάζει ταφόπλακα στα όνειρα για ζωή μακριά από την φυλακή. Ε, εσύ φρόντισε να κάνεις το ακριβώς αντίθετο εν’ όψει της δικής σου, «εγκληματικής ενέργειας»!
6. Μη μοιραστείς με ΚΑΝΕΝΑΝ το …λάθος σου
Είναι και ζήτημα οπτικής. Αν είσαι της άποψης πως μυστικό που το ξέρουν πάνω από δύο άτομα, παύει να είναι μυστικό, τότε μη μιλήσεις σε κανέναν για τις αμαρτωλές σου εμπειρίες. Κι όταν γράφω σε κανέναν, εννοώ ούτε σε κολλητούς/ές και λοιπούς/ές παρατρεχάμενους/ες. Ξηγημένα πράγματα!
7. Ενημέρωσε το τρίτο πρόσωπο για την σχέση σου
Βασικός κανόνας του παιχνιδιού! Ρισκάρεις να φας «άκυρο» για πάντα και δια παντός, αλλά …φύλλαγε τα ρούχα σου για να ‘χεις τα μισά, λένε στο χωριό μου και συμφωνώ απόλυτα. Τουλάχιστον μ’ αυτόν τον τρόπο κι εφόσον ο/η τρίτος/η δεχτεί να προχωρήσει, δεν πρόκειται να σου ζητήσει τα ρέστα μόλις μάθει οτι τελικά δεν είσαι μόνος. Ούτε θα πάει να βρει τον/τη σύντροφό σου με εκδικητικές τάσεις. Λέω εγώ τώρα…
8. Όρισε την «ημερομηνία λήξης»
Αυτά τα πράγματα γενικότερα είναι καλό να μη γίνονται. Όταν γίνονται όμως, πρέπει να έχουν και μια ημερομηνία λήξης. Μάλιστα, όσο πιο κοντά είναι αυτή ημερομηνία στην «πρώτη σας φορά», τόσο μειώνονται οι πιθανότητες αποκάλυψης της …παράλληλης ζωής που επίλεξες να ξεκινήσεις. Εκτός από τον ορισμό της όμως, φρόντισε και να την τηρήσεις. Έστω με μικρές αποκλίσεις…
9. JUST $EX!
Αν δεν είναι τέτοιο, τότε απλά χώρισε. Δεν αξίζει να κοροϊδεύεις ούτε εκείνον/η, ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό. Στην τελική, ο χωρισμός δεν είναι αμαρτία…
Και τώρα που νομίζεις οτι έχεις σχεδιάσει το «τέλειο έγκλημα», να σου θυμίσω πως οι εγκληματολόγοι ισχυρίζονται πεπεισμένοι πως δεν υπάρχει τέτοιο. Υπάρχουν απλά τυχεροί, που καταφέρνουν να την σκαπουλάρουν. Αν λοιπόν, δεν έχεις σταυρώσει ποτέ ΚΙΝΟ στη ζωή σου, μην μπεις στον κόπο να ελπίζεις σε …πετυχημένη απιστία. Αυτά.