Υλικά
Για τη βάση
- 180 γρ. μπισκότα digestive
- 90 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. ξινή κρέμα (sour ceam) έτοιμη ή σπιτική
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 3 αυγά
Εκτέλεση
Για τη βάση:
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
- Σε στρογγυλή φόρμα, με ψηλά αποσπώμενα τοιχώματα απλώνετε το μείγμα του μπισκότου.
- Τοποθετείτε την βάση στο ψυγείο για να παγώσει κι ετοιμάζετε την κρέμα.
Για την κρέμα:
- Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη την ξινή κρέμα (sour cream), τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
- Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
- Τοποθετείτε την κρέμα στη βάση του μπισκότου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 50′-60′ περίπου.
- Μόλις το cheesecake ψηθείωτο βγάζετε από φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στη συνέχεια το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα και σερβίρετε.