Από τον Ανδρέα Λαγό
Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
- 4 κ.σ. μαργαρίνη ή 100 γρ.
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 αβγά
- 2 βανίλιες
- 180 γρ. γιαούρτι
- 9 Snickers 6 για τη γέμιση & 3 για γαρνιτούρα. Όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 50 γρ. κουβερτούρα υγείας λιωμένη
- 50 γρ. καραμέλες βουτύρου
Για τη βάση
- Βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα του cheesecake και την απλώνουμε ομοιόμορφα καλύπτοντας τον πάτο της φόρμας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700C για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
- Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα snickers, και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα snickers.
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα με την ψημένη βάση.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα και να σφίξει η κρέμα.
- Βγάζουμε από το φούρνο το cheesecake και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για τη διακόσμηση
Με ένα πιρούνι κάνουμε ακανόνιστες γραμμές με την σοκολάτα και την καραμέλα.
Πασπαλίζουμε με τα snickers και σερβίρουμε.
tip: Είναι καλύτερο να μείνει μια μέρα στο ψυγείο το cheesecake και μετά να σερβιριστεί.
Χρόνος Προετοιμασίας
45′
Βαθμός Δυσκολίας
Μέτρια
Αριθμός ατόμων
8 άτομα