Σας αρέσει το frozen yogurt; Είστε φαν αλλά οι τιμές δεν σας αφήνουν να το απολαμβάνετε όσο συχνά όσο θα θέλατε; Αυτή η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη, δεν χρειάζεστε ούτε παγωτομηχανή ούτε κόπο.
Θα χρειαστείτε
• 250γρ γιαούρτι
• 600γρ κατεψυγμένα φρούτα (φράουλες, blueberries, raspberries)
• 3 κουτ. σούπας μέλι
• μπλέντερ
• ένα ταψάκι στρωμένο με χαρτί ή ένα τάπερ
Στο μπλέντερ σας (το κοπτήρι που κόβουμε το κρεμμύδι κλπ) ρίχνουμε τα παγωμένα φρούτα, το γιαούρτι και το μέλι. Χτυπάμε με επιμονή, όχι συνεχόμενα στην αρχή. Στην αρχή πατάτε διακεκομμένα το κουμπί, ώστε να σπάσουν τα μεγάλα κομμάτια από τα φρούτα. Επιμένετε μέχρι το μίγμα να είναι όσο πιο λείο γίνεται.
Κάπως έτσι δηλαδή
Το ρίχνετε σε ένα μεγάλο ταψί που έχετε στρώσει μέσα αντικολλητικό χαρτί και το απλώνετε με ένα κουτάλι. Θέλουμε το ταψί να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μην έχει μεγάλο πάχος και να παγώσει πολύ γρήγορα!
Το βάζετε στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Το βγάζετε και σερβίρετε!
Ο χρόνος φαίνεται λίγος για να παγώσει πλήρως, αλλά δε θέλουμε να το αφήσουμε πολύ γιατί θα γίνει πέτρα! Τα κατεψυγμένα φρούτα κάνουν το μίγμα ήδη πολύ κρύο, οπότε το γιαούρτι κρυσταλλώνει αρκετά ώστε να στέκεται, αλλά όχι τόσο ώστε να γίνει σκληρό.