Υλικά για τη ζύμη
- 100γρμ κακάο σκόνη
- 500γρμ καστανή ζάχαρη
- 250γρμ βραστό νερό
- 200γρμ μαύρη σοκολάτα θριμματισμένη
- 4 αβγά
- 160γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για το σιρόπι
- 320γρμ καστανή ζάχαρη
- 1 φλ.νερό
- 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπωλ βάζουμε το κακάο και τη ζάχαρη, έπειτα βάζουμε το νερό και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να γίνει ενιαίο το μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αβγά και σταδιακά το αλεύρι.
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και όταν είναι έτοιμο το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα ώσπου να ενωθεί. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένες θήκες για μάφινς και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20λεπτά
- Μέχρι να γίνουν τα μάφινς, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λειώσει και να γίνει σαν σιρόπι σχεδόν.
- Σερβίρουμε τα μάφινς ρίχντονας το σιρόπι καφέ που μόλις φτιάξαμε.
Καλή Επιτυχία