Σχέσεις. Μονοπωλούν συνήθως τις συζητήσεις και απασχολούν το μυαλό των περισσότερων ανθρώπων για ώρες. Αρκετοι είναι εκείνοι που θέλουν να είναι το τέλειο ζευγάρι, που θα κρατήσει για πάντα. Υπάρχει, όμως, αυτό το ζευγάρι;
Νέα έρευνα δείχνει πως υπάρχουν τέσσερις τύποι ζευγαριών και μόνο ο ένας από αυτούς είναι πιθανότερο να μείνει μαζί περισσότερο καιρό.
Ο ερευνητής Μπράιαν Ογκολόσκι από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις μελέτησε 376 άγαμα ζευγάρια ηλικίας περίπου 25 ετών και επικεντρώθηκε σε αυτά ως μονάδα. Η έρευνα παρακολούθησε το ενδιαφέρον των ζευγαριών σχετικά με τον γάμο σε μια περίοδο εννέα μηνών, το οποίο βέβαια ποικίλλει εξαιτίας των καβγάδων και ορισμένων προσωπικών διαφορών.
Ο μελετητής λέει ότι υπάρχουν τέσσερις τύποι ζευγαριών: το δραματικό, το συγκρουσιακό, το «κοινωνικό» και εκείνο που οι δύο εστιάζουν στον σύντροφό τους.
Το δραματικό ζευγάρι είναι εκείνο που μοιράζεται τον λιγότερο χρόνο μαζί και έχει σκαμπανεβάσματα. Σε αυτό ανήκουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ζευγαριών, που είδε. Εκείνο που εστιάζει ο ένας στον άλλον και ακολουθεί στα ποσοστά είναι αυτό που βάζει τον σύντροφο πάνω από τον καθένα για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η σχέση. Σε αυτό άνηκε το 30%.
Τα «κοινωνικά» είναι αυτά που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στα social media και αποτελούν το τρίτο στη μέτρηση, ενώ τα συγκρουσιακά στο τέλος είναι εκείνα που τσακώνονται περισσότερο αλλά έχουν μια πιο σταθερή σχέση σε σύγκριση με τα δραματικά ζευγάρια.
Μέχρι το τέλος των εννέα μηνών, σύμφωνα με τον Independent, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα δραματικά ζευγάρια είναι πιο πιθανό να χωρίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα «κοινωνικά» στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν σχετικά με το ενδιαφέρον τους στον γάμο με την πάροδο του χρόνου.
Οσον αφορά τα συγκρουσιακά ζευγάρια υπήρχαν δείγματα που άγγιζαν τα επίπεδα της περαιτέρω δέσμευσης.
Το συμπέρασμα θέλει τα ζευγάρια που βάζουν τον σύντροφό τους πάνω απ” όλα να έχουν περισσότερες πιθανότητες να προχωρήσουν σε μια μόνιμη σχέση, όπως είναι ο γάμος. Η κατάσταση αυτή θεωρείται πιο υγιής σε σύγκριση με κάτι που του λείπει η σταθερότητα.
Πηγή: iefimerida