Οι πατάτες είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό λαχανικό που το τρώμε σε οποιαδήποτε μορφή: τηγανιτές, ψητές, βραστές, ως συνοδευτικό, αλλά και ως κύριο πιάτο. Με την παρακάτω συνταγή σας προτείνουμε έναν άλλον τρόπο να δοκιμάσετε τις πατάτες: γεμιστές με τυρί και ψητές στο φούρνο! Είναι πανεύκολη συνταγή και θα ενθουσιάσει τους πάντες!
Βήμα 1
Ξεκινήστε κόβοντας μια πατάτα σε φέτες, αλλά προσέξτε η πατάτα να έχει απλά χαρακιές. Αυτό θα το πετύχετε με τη βοήθεια ενός ξύλινου κουταλιού.
Βήμα 2
Στη συνέχεια ανά χαρακιά ή ανά δύο προσθέστε κομμάτια αλατισμένου βουτύρου.
Βήμα 3
Πάρτε μια σκελίδα σκόρδου και αλείψτε ολόκληρη τη πατάτα.
Βήμα 4
Πασπαλήστε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε τη πατάτα για 60 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 5
Αφαιρέστε την πατάτα από τον φούρνο. Οι χαρακιές θα είναι ανοιχτές τώρα. Προσεκτικά προσθέστε κομμάτια από τυρί τσένταρ ή άλλο τυρί της επιλογής σας. Ψήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βήμα 6
Αφαιρέστε από φούρνο και προσθέστε από πάνω κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βήμα 7
Σερβίρετε και απολαύστε! Καλή σας όρεξη!
Credit: diply.com