Μια τάρτα με σπιτικη πραλίνα που θα σας ενθουσιασει! Τα παιδιά θα τη λατρέψουν και οι μεγάλοι θα ξετρελαθούν. Ένα γλυκό που τελειώνει αμέσως!
Υλικά
- 450 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 500γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 60 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2 πρέζες αλάτι
- 1/2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 150 γρ. φουντούκια
- 1 φύλλο ζύμη τάρτας ψημένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200C.
- Απλώνουμε τα φουντούκια στο ταψάκι και τα ψήνουμε για 10′-12“ λεπτά να ροδίσουν.
- Τα βάζουμε σε καθαρή πετσέτα να ξεφλουδίσουν.
- Κρατάμε 10-12 φουντούκια για γαρνιτούρα.
- Αφού κρυώσουν τα αλέθουμε σε σκόνη.
- Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε την κρέμα και μισά αλεσμένα φουντούκια.
- Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι στις άκρες να εμφανιστούν φουσκάλες αλλά η κρέμα να έχει πάρει βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά , αφήνουμε να σταθεί η κρέμα μια ώρα και να αρωματιστεί από τα φουντούκια.
- Σουρώνουμε την κρέμα σε λεπτή σήτα.
- Βάζουμε την σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά. Προσοχή το μπολ του μπεν μαρί να μην ακουμπάει στο βραστό νερό.
- Ανακατεύουμε τακτικά να λιώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα και χτυπάμε με σύρμα.
- Ανακατεύουμε γρήγορα να ενωθούν. Προσθέτουμε αλάτι και βανίλια και τα υπόλοιπα φουντούκια αλεσμένα.
- Αδειάζουμε τη σπιτική μερέντα στην ψημένη τάρτα και με προσοχή να μη χυθεί έξω, βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να σφίξει.
- Για να σερβίρουμε, αφήνουμε όπως όλα τα γλυκά με σοκολάτα να σταθεί για 20-30′, να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Γαρνίρουμε με τα ολόκληρα φουντούκια.