in

Η πορτοκαλόπιτα της Ρόζας!

Η κυρία Ρόζα ειναι μόνιμος κάτοικος Σικίνου. Μένει στο Χωριό, μαγειρεύει υπέροχα. Δοκιμάσαμε την πορτοκαλόπιτα της (ή πατσαβουρόπιτα όπως τη λεει) και ήταν η καλύτερη που έχουμε φάει ποτέ! Την παρακαλέσαμε να μας δώσει τη συνταγή. Αντί για δική της φωτογραφία μας πρότεινε να βάλουμε τη θέα απο την αυλή της. Ιδού:

αυλη

Πορτοκαλόπιτα Ρόζας

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 1 ποτήρι λάδι (χρησιμοποιεί εκείνη) ή σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • Ξίσμα από 4 πορτοκάλια (το μισό ξισμα στο σιρόπι και μισό στο μίγμα)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι:2 ποτήρια ζάχαρη και 3 ποτήρια νερό που βράζουμε για 10 λεπτά (δεν πήζει)

  • Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ενα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα.
  • Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, κόβουμε τα φύλλα, τα τσαλακώνουμε και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
  • Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
  • Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί, τη χαράζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι.

Πηγή

Τι ΔΕΝ έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι;

5 λόγοι που ξαναπαίρνουμε και πάλι πίσω τα χαμένα κιλά