in

Κέϊκ γιαουρτιού με γλάσο φράουλας και σιρόπι Nutella’s

Μια υπέροχη συνταγή για ένα αφράτο κέϊκ γιαουρτιού με άρωμα λεμονιού,με γλάσο φράουλας, γαρνιρισμένο με σιρόπι Νουτέλας. Ένα φανταστικό κέϊκ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι…

Υλικά συνταγής
Για το κέϊκ:

  • 250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 3 αυγά
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο φράουλας:

  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 200 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες στα 4

Για το σιρόπι Nutella:

  • 6-7 κ.σ. Νutella
  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέϊκ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα του κέϊκ. Εναλλακτικά στρώστε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι αντίστοιχης χωρητικότητας.

Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σταδιακά βάζετε και τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.

Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και εναλλάξ το γιαούρτι και το μείγμα με αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ή το ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 3-4 λ να σταθεί και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα.

Για το γλάσο φράουλας: 15 λ περίπου πριν βγάλετε το κέϊκ από το φούρνο ετοιμάζετε το γλάσο φράουλας. Πλένετε τις φράουλες και τις κόβετε στα 4. [αν είναι μεγάλες τις κόβετε σε περισσότερα κομμάτια]. Βάζετε τη μαρμελάδα με 2 κ.σ. νερό και τις κομμένες φράουλες και σιγοβράζετε για 2 λ ανακατεύοντας. Αυξάνετε τη θερμοκρασία και βράζετε για 2 λ ακόμα. Την κατεβάζετε από τη φωτιά και την αλείφετε ζεστή όπως είναι στο ζεστό κέϊκ που έχετε ξεφορμάρει σε σχάρα.

Για το σιρόπι Nutella’s: Σε κατσαρολάκι βάζετε τη κρέμα γάλακτος με τη Nutella και σιγοβράζετε [σε χαμηλή θερμοκρασία] ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η Nutella και να έχετε ένα ρευστό σιρόπι. Μόλις μισοκρυώσει περιχύνετε το γλυκό το οποίο ήδη πρέπει να έχει κρυώσει.

Πηγή

Βάζει τα κοτόπουλα στο τηγάνι και προσθέτει Κόκα Κόλα. Το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό!

Πονάτε παντού; Αν ΝΑΙ κάντε αυτή τη συνταγή και θα σας περάσουν ΟΛΑ!