in

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ από τον Κοσμά Ζαμάγια!

Για την γέμιση : 1 ποτήρι ζάχαρη /1,5 ποτήρι αλεύρι/3 ποτήρια καρύδια (τα οποία τα έχουμε σπάσει)/2 κ.σ μέλι/5 αυγά /20 γρ. μπείκιν πάουντερ.

Για το σιρόπι: 4 Ποτηρία νερό,3 ζάχαρη,1 λεμόνι (το κόβουμε στα 2),1κ.σ μέλι,1 βανίλια βράζουμε σε σιγανή  φωτιά 8-10 λεπτά.

Εκτέλεση:Ξεπαγώνουμε τα φύλλα κρούστας ,μετά παίρνουμε ένα μεσαίο ταψί σε μέγεθος και το λαδώνουμε καλά με ελαιόλαδο ,στην συνέχεια βάζω από τα 12 φύλα που έχει η συσκευασία τα έξι κάτω την γέμιση στην μέση και τα άλλα έξι από πάνω .

Προσοχή κάθε φύλλο το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο προ θερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά αναλόγως της δυνατότητες του φούρνου σας (Βγαίνουν γύρω στα 20 κομμάτια)

Τips : Προτού βάλουμε το ταψί μας στο φούρνο πασπαλίζουμε με νερό ,και όταν ψηθεί την βγάζουμε απο τον φούρνο και ξανά πασπαλίζουμε με νερό !

Καλή επιτυχία σε όλους !

Από τον φίλο-μάγειρα Κοσμά Ζαμάγια !

12421475_10205652182728645_533104176_n

O Kοσμάς Ζαμάγιας είναι γεννημένος και μένει στο νησί της Κω ,είναι γεννημένος τον Νοέμβριο το 18/1997 και είναι μόλις 18 χρονών.Δουλεύει ως γ μάγειρας στο ξενοδοχείο το οποίο έκανε την πρώτη του πρακτική και συνεχίζει εκεί στο Pelagos Suites Hotel (KOS) !

Χρονιά πολλά σε όλους με υγεία πάνω από όλα και ότι θέλει ο καθένας σας να το αποκτήσει με το νέο έτος !!!

Προστασία των νεφρών: Ξεκινάμε την ημέρα πάντα με νερό

Ξέρετε γιατί στις φυλακές του Αλκατράζ είχαν μόνο ζεστό νερό; Ο λόγος θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό…