Μπορεί να μην σερβίρεται σε κουτί, αλλά αυτή η αποδομημένη πίτσα θα εξαφανιστεί αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Η πραγματική ομορφιά αυτής της συνταγής όμως είναι ότι μπορεί να έχει όσες παραλλαγές θέλετε.
Πρωτοεμφανίστηκε το 1950 σε περιοδικά μαγειρικής. Αρχικά είχε σχεδιαστεί σαν επιδόρπιο, με γλυκιά ζύμη, λιωμένο βούτυρο, κανέλα, ζάχαρη και πέκαν ως συστατικά.
Σύντομα, η βασική έκδοση τροποποιήθηκε για να συμπεριλαμβάνει και άλλες γεύσεις όπως καραμέλα ή όπως θα δείτε παρακάτω σε αυτήν την έκδοση που είναι στην ουσία ένα κανονικό γεύμα.