Μια γρήγορη, απλή, υπέροχη, παρεΐστικη και επικίνδυνα εθιστική, συνταγήγια ένα λαχταριστό και μοσχοβολιστό Ψωμί “τράβα-τσίμπα”, καθώς το τσιμπολόγημα δεν σταματά παρά μόνο αφού εξαφανιστεί και το τελευταίο ψίχουλο.
Υλικά συνταγής
- 1 μικρό καρβέλι ψωμί
- 350 γρ. τυρί έμενταλ σε φέτες
- 6 φέτες μπέϊκον ψιλοκομένες
- 2 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Παίρνετε ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι και κόβετε το φρέσκο καρβέλι ψωμί οριζόντια και κάθετα, σε μικρά “τετραγωνάκια” προσέχοντας ωστόσο να μη το κόψετε μέχρι κάτω.
- Γεμίζετε τις τομές με τις φέτες έμενταλ και το μπέικον και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τη τριμμένη γραβιέρα.
- Τυλίγετε το καρβέλι με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 10 λ ακόμα. Σερβίρετε το ψωμί “τράβα-τσίμπα” αμέσως πασπαλίζοντάς το προαιρετικά με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.